Flavon max Plus+ to najmłodszy, ekskluzywny produkt z rodziny Flavon max, który został wyprodukowany dla najbardziej zagrożonych, narażonych na stały wysiłek fizyczny lub psychiczny osób, dla których pielęgnacja zdrowia jest bardzo ważna, właśnie ze względu na prowadzony tryb życia.
Nieodpowiednie odżywianie, zanieczyszczenie środowiska, promieniowanie, stresy dnia codziennego, obecność w pożywieniu różnego rodzaju zbyt dużej ilości dodatków spożywczych (środki spulchniające, emulgatory, barwniki, polepszacze smaku) - konsekwencją tych wszystkich czynników może być szkodliwy reaktywny rozwój wolnych rodników w naszym organizmie. Sytuację pogarsza palenie tytoniu, nadmierne spożycie alkoholu lub leków, zanieczyszczenie powietrza, wody i ziemi, a także niszczący styl życia: stały stres i przymus w osiąganiu wyników w pracy, co charakteryzuje coraz więcej grup społecznych.
Uszkodzenia komórek, tkanek i poszczególnych narządów spowodowane przez wolne rodniki mogą być przyczyna wielu groźnych chorób.
Dostarczanie organizmowi przeciwutleniaczy w odpowiedniej ilości ma wyjątkowe znaczenie. Ważną rolę odgrywa w tym sposób odżywiania się, dostarczanie odpowiedniej ilości i jakości pożywienia. W przypadku stresu oksydatywnego oraz podczas wysokiego obciążenia organizmu wydziela się duża ilość wolnych rodników – w tym przypadku szczególnie wskazane jest spożywanie produktów antyoksydacyjnych.
Zgodnie z zasadą "jeden przeciwutleniacz to nie przeciwutleniacz", coraz większe znaczenie przypisuje się takim roślinom, jak: burak, rokitnik, czarna jagoda, czarna porzeczka, granat, ciemne winogrona, itp., które zawdzięczają swoje antyoksydacyjne właściwości zawartym w nich składnikom, takim, jak: związki polifenolowe, flawonoidy, antocyjaniany, terpeny.
Za pomocą kompleksowego, naturalnego suplementu diety wysokiej jakości, jakim jest nasz produkt, możemy dostarczyć naszemu organizmowi potrzebne mu przeciwutleniacze, witaminy, minerały, naturalne barwniki. Jego receptura jest troskliwie dobrana, poparta analizami naukowymi.
Nie zawiera konserwantów!
Numer zezwolenia Krajowego Instytutu Bezpieczeństwa Żywności i Nauk o Żywieniu (OÉTI): 1509/2006
Rejestracja
http://skocz.pl/dcquw
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz